این مطلب را به اشتراک بگذارید
مطالب مرتبط
کلمات کلیدی:
در این قسمت با داروی کلومفین،مصارف و عوارض آن آشنا خواهید شد..
اگر تخمک گذاری در شما نامنظم است یا اصلا وجود ندارد ،خصوصا اگر شما سندرم تخمدان پلی کیستیک دارید کلومیفن می تواند به باروری شما کمک کند.(اگر شماسندرم تخمدان پلی کیستیک دارید وبه نظر می رسد که کلومیفن در شما اثر نمی کند ،ممکن است پزشکتان ،متفورمین را به عنوان داروهای حساس کننده به انسولین تجویز کندتا به پاسخ دهی شما به کلومیفن کمک کند).
همچنین ممکن است شما کلومیفن ودیگر داروهای باروری را قبل از انجام تکنیک های پیشرفته کمکی باروری مثل آی وی اف مصرف کنیدتا باعث تولید چندین تخمک در شما برای این روش شود.
کلومیفن همچنین در مردانی که عدم تعادل هورمونی با منشا هیپوفیز یا هیپوتالاموسی دارندوباعث شمارش وکیفیت وحرکت پایین در آنها گردیده است ،مصرف می شود.
ازدرمان چه انتظاری می رود؟
کلومیفن معمولا به شکل قرص در یک دوره پنج روزه مصرف می شود.که به تولید هورمونهایی که باعث آزاد شدن تخمک می شوند مثل اف اس اچ
اگر عادت ماهیانه در شما نامنظم است ،پزشک ابتدا مطمئن خواهد شد که شما باردار نیستیدوسپس با تجویزدارویی به نام پروورا (مدروکسی پرژسترون استات) عادت ماهیانه را در شما ایجاد خواهد کرد، سپس
احتمالا پس از پنج تادوازده روز بعد از مصرف آخرین قرص ،تخمک گذاری می کنید.پزشک به دقت شما ار تحت نظر خواهد داشت وبیشتر نظارت می کندکه چگونه تخمدانها برای آزاد کردن یک تخمک آماده می شوند.
?اغلب زنان بیشتر اوقات سه تا شش دوره درمان دریافت می کنند.یک یا دو ماه دارودرمانی برای منظم شدن تخمک گذاری لازم است) اگر دوره دریافت دارو افزایش یابد شانس باردار شدن بهبود پیدا نمی کند،بنابراین اگر بعد از سه دوره، موفق نشدید،پزشک ممکن است دوز دارو را افزایش دهد یا داروی دیگری را تجویز کند.
اثرات جانبی :
داروهای باروری حیطه وسیعی از اثرات جانبی کوچک راشامل می شوندکه شامل تورم خفیف تخمدانها،درد معده،حساسیت پستانها،بی خوابی ،تهوع واستفراغ،تاری دید،سردرد،خستگی ،بی حوصلگی ،افسردگی ،بالا رفتن وزن ،ودر موارد نادر کیست های تخمدانی می باشد.
همچنین شما 10درصد احتمال بارداری دو قلویی را با این داروها دارید.(گاهی اوقات زنان سه قلو حامله می شوند)با اینکه خیلی از زن وشوهر ها این مسئله را نعمتی خدادادی تصور می کنند،در جنین های چند قلویی
خطر سقط جنین ودیگر مشکلات وجود دارد.
زنانی که کلومیفن راهمراه با دیگر داروها دریافت می کنند گاهی اوقات دچار سندرم تحریک پزیری تخمدان می شوند.
درصد موفقیت:
داروهای باروری در تحریک تخمدان بسیار موفقیت آمیزند:حدود 80درصداز زنان در اولین سه ماهه درمان تخمک گذاری می کنند.ازآنهایی که تخمک گداری می کنند ،40 درصد حامله می شوند (میزان بارداری وابسته به همه فاکتورهای دخیل در حاملگی هستند،از سنتان گرفته تا سرعت وچابکی اسپرم همسرتان) اطلاعات خیلی کمی در مورد میزان تولد نوزاد زنده در دسترس است اما مطالعات کمی این میزان را بین 30 تا 60 درصد ذکر می کنند.
این مطلب را به اشتراک بگذارید
مطالب مرتبط
کلمات کلیدی:
متوکلوپرامید یا متوکلوپراماید در درمان تهوع و استفراغ ناشی از جراحی یا شیمی درمانی، برگشت محتویات معده به مری، آهسته بودن تخلیه معده، جلوگیری از پنومونی ناشی از آسپیراسیون، سردرد عروقی، سکسکه مقاوم و فلج معده دیابتیک مصرف میشود.
متوکلوپرامید آنتاگونیست گیرنده D2 دوپامین است و همچنین آگونیست گیرنده های 5HT4 سروتونین است.
مصرف متوکلوپرامید باسایر داروهای مضعف CNS باعث تشدید عوارض سداتیو دارو میشود.
شکل فضایی متوکلوپرامید
قرصهای 5 میلیگرمی متوکلوپرامید
متوکلوپرامید اثرات آرام بخش دارد و در صورت مصرف همزمان با داروهایی که روی دستگاه عصبی تاثیر میگذارند، مثل داروهای ضدافسردگی، آنتیهیستامینها، داروهای ضدتشنج، داروهای مخدر و آرام بخشها، اثر این داروها را تشدید میکند. در صورت استفاده از متوکلوپرامید در بیماران دیابتی که انسولین مصرف میکنند، دوز انسولین باید تنظیم شود. • مصرف همزمان متوکلوپرامید با داروهای روانگردان مثل هالوپریدول یا تری فلوپرازین خطر بروز عوارض عضلانی وخیمی را به همراه دارد.
بزرگسالان :
کودکان :
بزرگسالان
کودکان
مضرات متوکلوپرامید| کاربردهای متوکلوپرامید|نحوه مصرف متوکلوپرامید
این مطلب را به اشتراک بگذارید
مطالب مرتبط
کلمات کلیدی:
♣♣♣ آشنایی کامل با قرص بوپروپیون(ولبوترین)،مصارف و عوارض آن ♣♣♣
بوپروپیون با نام تجاری ولبوترین، زیبان (Wellbutrin, Zyban) یک داروی ضدافسردگی آتیپیک است که بهعنوان داروی کمک به ترک سیگار نیز مورد استفاده قرار میگیرد. این دارو با ضدافسردگیهای دیگر که بهطور معمول استفاده میشوند فرق دارد. از ابتدای کشف این دارو بهعنوان ضدافسردگی، از آن بهعنوان دارویی موثر در ترک سیگار نام برده شدهاست. بیش از 20 میلیون از این دارو در سال 2007 فروش رفته و پس از سرترالین، سیتالوپرام و فلوکستین چهارمین ضدافسردگی است که در آمریکا تجویز میشود. این دارو آستانه? تحریک تشنج را پایین میآورد و در متون پزشکی از قدرت تشنجزایی آن یاد شدهاست. هر چند در مقادیر توصیه شده میزان ریسک تشنجزایی آن با سایر داروهای ضدافسردگی برابر است. بوپروپیون بهتنهایی داروی ضدافسردگی موثری است اما بیشتر هنگامی که فرد به یک داروی ضدافسردگی جواب کاملی نداده، استفاده میشود. این دارو برخلاف دیگر داروهای ضدافسردگی، باعث افزایش وزن و کاهش میل جنسی نمیشود.
بوپروپیون مهارکننده? بازجذب نوراپینفرین و همچنین آنتاگونیست رسپتور نیکوتینی استیلکولین است. از نظر شیمیایی یک آمینوکینون است. از نظر ساختمانی به محرکهای کاتینون و دیاتیل پروپیون شباهت دارد و بهطور کلی شبیه فنتیل آمینهاست.
بوپروپیون در سال 1969 کشف و در سال 1985 بهعنوان داروی ضدافسردگی توسط سازمان غذا و داروی آمریکا تایید شد، اما در پی بروز تشنج با مصرف این دارو که در دوزهای 400 تا 600 میلیگرمی آن رخ داد از بازار جمع آوری شد و در نهایت پس از آنکه متوجه شدند ریسک تشنج وابسته به دوز بالای آن است مجدداً در سال 1989 معرفی و توصیه شد که حداکثر دوز مصرفی آن450 میلیگرم در روز باشد. در سال1997، FDA نوع آهستهرهش آن را با نام Zyban بهعنوان داروی ترک سیگار پذیرفت و در سال 2006 انواع آهستهرهش آن را در درمان اختلالات خلقی فصلی توسط FDA تایید کرد.
یکی از روشهای روانپزشکان در استفاده از این دارو اضافه کردن آن به داروی بیمارانی است که به SSRI جواب کامل ندادهاند. بهطور مثال اضافه کردن بوپروپیون به سیتالوپرام اثربخشی بیشتری نسبت به تعویض آن دارد و نیز افزودن آن به یک SSRI مانند فلوکستین یا سرترالین باعث 70 تا 80 درصد بهبودی بیشتر نسبت به استفاده? تنهای این داروها میشود. بوپروپیون انرژی افرادی را که با مصرف SSRI از توانشان کم شدهاست، افزایش میدهد و همچنین خلق و انگیزش فرد را بالا میبرد. این دارو روی شناخت فرد اثر خوبی دارد و عملکرد جنسی را بهبود میبخشد. افرادی که از بوپروپیون استفاده میکنند، احساس بهتری دارند و آنرا بهتراز داروهای دیگر تحمل میکنند.
قاعدتاً بهعنوان یک ماده محرک روان دارای خاصیت افزایش اضطراب است. این خواص متضاد آن کمتر قابل درک است و در تناقض با دیگر خواص آن قرار میگیرد.
دوره درمان 7 تا 12 هفته طول میکشد. در 10 روز اول فرد مصرف سیگار را قطع میکند. میزان موثر بودن آن مانند جایگزینی با نیکوتین است. بوپروپیون شانس ترک سیگار را پس از 3 ماه دو برابر میکند.
مصرف.MAOI در این مورد باید یک فاصله 2 هفتهای بین مصرف دو دارو رعایت شود. اختلال کبد، بیماری شدید کلیه و فشار خون بالا افرادی که افکار خودکشی دارند. اطفال بوپروپیون میتواند باعث افزایش تیک در کودکانی که دچار ADHD و سندرم توره هستند، شود.
مضرات بوپروپیون|عوارض جانبی بوپروپیون|قرص ولبوترین|خواص درمانی بوپروپیون|داروی بوپروپیون
این مطلب را به اشتراک بگذارید
مطالب مرتبط
کلمات کلیدی: